VESTERN FILM (ABECEDNI POPIS) 

BIJES U ZORU 

KB472
USA
Western ; 90 min
1955

Rage at Dawn

Režiser Tim Whelan

Sadržaj

Ovo je istinita priča o braći Reno, prvim pljačkašima vozova u američkoj istoriji. Otimanje, paljenje, ubijanje... Ova banda jahala je kroz središnji dio države, sijući teror i utrla put velikim bandama koje će se kasnije pojaviti... Godina je 1866., mjesto Južna Indijana.

U glavnim ulogama

RANDOLPH SCOTT, FORREST TUCKER, MALA POWERS, J. CARROL NAISH

 

BITKE POGLAVICE PONTIJAKA 

KB191
USA
Action ; 70 min
1952

Battles of Chief Pontiac

Režiser Felix E. Feist

Sadržaj

Predrevolucionarnu Ameriku potresaju sukobi kolonijalnih armija sa lokalnim indijanskim plemenima. Neprestani pokušaji rendžera da sklope mir, između britanskih okupacionih trupa i indijanskih plemena završavaju fijaskom kada u oblast Velikog Jezera dolazi zloglasna jedinica Hešonsa, njemačkih plaćenika koji ratuju za interese britanske krune. Karakteri miroljubivih i ratobornih pojedinaca, plemenitost poglavice Pontijaka, plemenskog vođe starog kova te ljubav u vihoru sukoba osnovni su lajtmotivi ovog avanturističkog klasika.

U glavnim ulogama

Lex Barker....Lt. Kent McIntire, Helen Westcott....Winifred Lancaster, Lon Chaney Jr.....Chief Pontiac (as Lon Chaney), Berry Kroeger....Col. von Weber
 

BRAĆA O TUL 

KB450
USA
Western/Comedy ; 90 min
1973

The Brothers O'Toole

Režiser Richard Erdman

Sadržaj

Braca O'Tul su lutalice i sitni prevaranti koji se na svoj način bore da prežive na Divljem zapadu. Put ih dovodi u gradić u Koloradu, koji lezi na ogromnom bogatstvu, a niko toga u gradu nije svjestan. Grad je prepun zanimljivih likova čije se sudbine prepliću i na kraju raspliću na veoma zabavan i dinamičan način.

U glavnim ulogama

John Astin...Michael O'Toole, Pat Carroll...Callie Burdyne, Hans Conried...Polonius Vandergeit, Richard Erdman...Judge Quincey P. Trumball, Allyn Joslyn...Sheriff Ed Hatfield, Richard Jury...Harmon P. Lovejoy
 

BUBNJEVI U SRCU JUGA

KB284
USA
Western/War ; 87 min
1951

Drums in the Deep South

Režiser William Cameron Menzies

Sadržaj

Major konfederalnih snaga dobija zadatak da ode na teritoriju koju kontrolišu vojnici Unije i prekine snabdijevanja napadom na prugu. Zauzimaju položaj visoko u planinama i uspješno odolijevaju napadima. Nedaleko odatle živi Keti, žena koju je volio, a koja se udala za drugog. Njen muž je u ratu, a farmu su joj zauzele snage Unije. Ona tu živi kao njihov zarobljenik. Kada se major i Keti ponovo sretnu, njihova stara strast se ponovo budi. Ona otkriva plan vojnika Unije da postave eksploziv u podnožje planine što bi dovelo do smrti svih vojnika konfederacije. Riješena da spase život svog voljenog, ona se očajnicki trudi da pokvari plan Unije i tako spriječi pokolj.

U glavnim ulogama

James Craig, Barbara Payton, Guy Madison, Barton MacLane, Robert Osterloh, Tom Fadden, Robert Easton, Louis Jean Heydt, Craig Stevens, Taylor Holmes, Lewis Martin, Peter Brocco, Dan White
 

ČOVJEK ZA VJEŠANJE 

KB463
USA
Drama ; 76 min
1974

The Hanged Man

Režiser MICHAEL CAFFEY

Sadržaj

Džejms Devlin, nekada opaki revolveraš, greškom je optužen za ubistvo.Dešava se nezgoda prilikom vješanja, koja je sveštenika Alvara uvjerila da je to znak od Boga, tako da Devlin ostaje živ i biva oslobođen a ljekar mu uredno izdaje smrtovnicu. Devlin je mrtav čovjek koji hoda, u očima mu gori čudan plamen, tjelesna temperatura mu je vrlo niska i otkucaji srca neravnomjerni. On ne zna šta dalje da čini sa svojim životom. On ima dosta neprijatelja koji žele da ga ubiju, a niko ne umije da mu kaže koliko će još da živi. Ubrzo će biti u centru rata za zemlju gdje je s jedne strane lokalni moćnik, a sa druge strane mlada lijepa udovica.

U glavnim ulogama

STEVE FOREST, CAMERON MITCHELL, SHARON ACKER, DEAN JAGGER, WILL GEER, BRENDON BOONE, HANK WORDEN, JANE SEYMOUR, JOHN MITCHUM, RAFAEL CAMPOS

 

DOLINA OSVETE 

KB465
USA
Western ; 82 min
1951

Vengeance Valley

Režiser Richard Thorpe

Sadržaj

Bivši cirkusant i samouki glumac, Bert Lankaster, najmarkantnija je osoba koju je Holivud afirmisao u četrdesetim godinama prošlog vijeka. "Dolina osvete" je snimljena samo pet godina poslije filma "Ubice", Lankasterovog filmskog debija. "Dolinu osvete" je režirao Ričard Torp, čovjek koji stoji iza naslova kao sto su: "Kako je osvojen divlji zapad"/1962/,"Zatvorski rok"/1957/,najbolji film Elvisa Prislija. Ričard Torp je ekspert u istraživanju tamnih strana ličnosti svojih likova. Dolinu osvete bi svaki pravi ljubitelj dobrog westerna i Berta Lankastera morao da ima u svojoj kolekciji.

U glavnim ulogama

Burt Lancaster....Owen Daybright, Robert Walker....Lee Strobie, Joanne Dru....Jen Strobie, Sally Forrest....Lily Fasken, John Ireland....Hub Fasken
Carleton Carpenter....Hewie, Ray Collins....Arch Strobie

Back To Top

 

DŽORI

KB285
USA
Western, Coming-of-Age ; 96 min
1972

Jory

Režiser Jorge Fons

Sadržaj

Priča o dječaku iz vremena divljeg zapada u kojoj dječak postaje muškarac nakon što mu je porodica stradala. Stara priča, ali još uvijek upotrebljiva za dobar film. B.J.Tomas je bio izuzetan revolveraš, ali nesposoban da ubije čovjeka, čak ni u samoodbrani. Ovo je jedno od najboljih izdanja Robija Bensona.

U glavnim ulogama

Robby Benson...Jory, Linda Purl...Amy, Todd Martin...Barron, John Marley...Roy, Quintin Bulnes...Walker, Eduardo Lopez Rojas...Cookie, B.J. Thomas...Jocko, John Kelly...Thatcher, Ben Baker...Mr. Jordan, Claudio Brook...Ethan, Patricia Aspillaga...Carmelita, Ted Markland...Evans, Anne Lockhart...Dora, Carlos Cortez...Logan, Howard Hesseman, Brad Dexter...Jack
 

HARI TREJSI, DESPERADO 

KB34
Canada
Drama ; 103 min
1982

Harry Tracy, Desperado

Režiser William A. Graham

Sadržaj

Zvijezda vesterna Brus Dern u naslovnoj ulozi je šarmantni ali beskrupulozni pljačkaš vozova.On biva procesuiran i osuđen na vješanje ali se u međuvremenu zaljubljuje u Helen Sejver sudijinu kćerku.Njegov najpovjerljiviji saradnik je Majkl Gvejn, nesuđeni slikar koji se zajedno s njim bavi banditskim zanatom.Nažalost, Gvejn je taj koji Trejsiju donosi smrt u finalnom obračunu sa šerifom Gordonom Lajtfutom.
U skladu sa tradicijom najboljih filmova o Buč Kasidiju i Sandens Kidu filmadžije nude uljepšanu sliku o Hari Trejsiju,istinitoj ličnosti koja je u stvarnosti bila toliko surova da bi zbog koristi ubila bilo koga.

U glavnim ulogama

Bruce Dern (Harry Tracy), Helen Shaver (Catherine Tuttle), Michael C. Gwynne (David Merrill), Gordon Lightfoot (U.S. Marshal Morrie Nathan), Jacques Hubert (Indian), Daphne Goldrick (Mrs. Tuttle)
 

HOUKINOV SOJ 

KB35
USA
Western ; 89 min
1987

Hawken's Breed

Režiser Charles B. Pierce

Sadržaj

Houkin (Piter Fonda) je putujuća lutalica koja obilazi Zapad. Poslije susreta sa indijankom Spirit (Serena Hedin) on se zaljubljuje na prvi pogled. Njena porodica je brutalno ubijena a Houkin preuzima na sebe zadatak da ih osveti...

U glavnim ulogama

Peter Fonda, Royce Clark (Luke), Brett Collins (Shopper in Trading Post), Jack Elam, Seamon Glass (Pa Hickman), Ivan Green (Frank Hickman), Serene Hedin (Spirit)
 

JEDNOOKI DŽEK 

KB80
USA
Western ; 141 min
1961

One-Eyed Jacks

Režiser Marlon Brando

Sadržaj

Bježeći od potjere poslije jedne pljačke banke u Nju Meksiku, Ded Lengvort ugrabi priliku da se dočepa plijena i ostavlja svog kompanjona Rija na cjedilu. Poslije mnogo godina, Rio bježi iz zatvora i kreće u potjeru za prijateljem koji ga je izdao. Za to vrijeme, Ded živi mirnim životom kao cijenjeni šerif u malom kalifornijskom gradu, ali u stalnom strahu od osvete.

U glavnim ulogama

Marlon Brando (Rio), Karl Malden (Sheriff Dad Longworth), Katy Jurado (Maria Longworth), Pina Pellicer (Louisa), Ben Johnson (Bob Amory), Slim Pickens (Deputy Lon Dedrick), Larry Duran (Chico Modesto)
 

KANZAS PACIFIK

KB477
USA
Western ; 73 min
1953

Kansas Pacific

Režiser Ray Nazarro

Sadržaj

Radnja filma je smještena u dane neposredno pred Građanski rat. Pruga Kanzas-Pacifik treba da se produži ka zapadu, ali taj projekat sabotiraju simpatizeri Juga. Džon Nelson, vojni oficir, ima zadatak da obezbjeđuje izgradnju pruge.

U glavnim ulogama

Sterling Hayden, Eve Miller, Barton MacLane, Harry Shannon, Tom Fadden, Reed Hadley, Douglas Fowley, Robert Keys, Irving Bacon, Myron Healey, James Griffith, Clayton Moore, Jonathan Hale

Back To Top

 

McLINTOCK 

KB193
USA
western/comedy ; 125 min
1963

McLintock!

Režiser Andrew V. McLaglen

Sadržaj

Džordž Vašington McLintock je čovjek koji je napravio svoje carstvo od divljine, borio se protiv Indijanaca i zaslužio njihovo poštovanje. On je veliki gazda i grad je dobio ime po njemu. On u gradu sprovodi zakon, više manje, pomažući onima kojima je pomoć potrebna i učeći pameti pesnicama one koji ne poštuju njegove standarde ponašanja. Ipak, i on ima problem...sa svojom svojeglavom, temperamentnom ženom! McLintock je sjajna western komedija sa odličnim glumcima, duhovitim zapletom i akcijom dostojnom najboljih glumačkih ostvarenja legende Džona Vejna!
ISTINSKI VESTERN SPEKTAKL KOJI NE SMIJETE DA PROPUSTITE!

U glavnim ulogama

JOHN WAYNE,MAUREEN O'HARA YVONNE DECARLO,PATRICK WAZNE,STEFANIE POWERS,CHILL WILLS
 

MLADA ZEMLJA 

KB187
USA
Western ; 89 min
1959

The Young Land

Režiser Ted Tetzlaff

Sadržaj

U ovoj neobičnoj priči Denis Hoper glumi revolveraša buntovnika iz Kalifornije, a radnja se dešava 1848.godine. On za sobom ostavlja krvavi trag ubijajući mlade Špance, što stavlja na test pravni sistem u novoformiranoj državi. U filmu, između ostalih, glumi sin Džona Vejna, Patrik Vejn.

U glavnim ulogama

PATRICK WAYNE,YVONNE CRAIG, DENNIS HOPPER, DAN O`HERLIHY
 

OBEĆANA ZEMLJA 

KB457
USA
Western ; 90 min
1979

She Came to the Valley

Režiser Albert Band

Sadržaj

Roni i Blekli, pjevačica i glumica koja je imala nominaciju za Oskara, u ovom vesternu glumi Vili, čvrstu ženu pionira koja se naseljava blizu granice Teksasa i Meksika u vrijeme Meksičke revolucije. Ona, njen muž i njihove dvije kćerke bivaju uvučeni u napetu političku bitku između Panča Vile i meksičkih vojnika koji se maskiraju u odmetnike i napadaju pogranična naselja. Film je rađen prema romanu Klea Lavsona i opisuje istinite događaje.

U glavnim ulogama

Ronee Blakley...Willy Westall, Dean Stockwell...Pat Westall, Scott Glenn...Bill Lester, Freddy Fender...Pancho Villa, Anna Jones...Amara Westall, Jennifer Jones...Srita Westall, Rafael Flores Jr....Benito Torres
 

OPASNA PUŠKA 

KB186
USA
Western ; 86 min
1973

The Gatling Gun

Režiser Robert Gordon

Sadržaj

Ovo je priča o pojavi Gatlingove puške 1870.godine i njegovom uticaju na dešavanja na divljem zapadu. Divlja i objesna četa vojnika dobija zadatak da novo oružje prebaci do utvrđenja u pustinji. Put ih vodi kroz zemlju Apača, a nevolje počinju kad Indijanci požele da se domognu tog moćnog oružja da bi zaštitili svoju zemlju.

U glavnim ulogama

ROBERT FULLER,GUY STOCKWELL,JOHN CARADINE,BARBARA LUNA,WOODY STRODE,PATRICK WAYNE
 

PONOSNI POBUNJENIK 

KB195
USA
Western ; 125 min
1958

The Proud Rebel

Režiser Michael Curtiz

Sadržaj

Džon Čendler je vojni veteran iz Građanskog rata. Živi u malom gradu sa sinom koji je usljed šoka doživljenog za vrijeme rata ostao nijem i od tada ni riječ nije progovorio. Džon luta svuda u potrazi za doktorom koji bi mogao da pomogne njegovom sinu. Usput, on radi na farmi lijepe Linet Mur da bi joj pomogao da otplati dug bogatom lokalnom stočaru. Džon se zaljubljuje u nju i zaklinje da će joj zaštiti imanje od pohlepnih razbojnika. U jeku borbi, njegovom sinu će se povratiti glas.

U glavnim ulogama

ALAN LADO,OLIVIA DE HAVILLAND,DEAN JAGGER,DAVID LADD,CECIL KELLAWAY,JOHN CARRADINE
 

PUŠKE APAČA 

KB460
USA
Western ; 92 min
1964

Apache Rifles

Režiser William Witney

Sadržaj

Džef Stenton, kapetan konjičke čete vojske Unije, ima zadatak da natjera Apače da se vrate u svoj rezervat iz kog su pobjegli jer su kopači zlata počeli da upadaju u njihov rezervat u potrazi za zlatom i često napadali, mučili i ubijali Indijance. Stenton vidi nepravdu koja je nanesena Indijancima i pokuašava da im pomogne. Takođe se zaljubljuje u poluindijanku. Stentona, za vrijeme posjete kampu, izdao je pukovnik koji je preuzeo komandu nad četom. Stenton biva teško ranjen, ali se oporavlja i ponovo preuzima komandu nad vojskom.

U glavnim ulogama

Audie Murphy....Jeff Stanton, Michael Dante....Red Hawk, Linda Lawson....Dawn Gillis, L.Q. Jones....Mike Greer, Ken Lynch....Hodges, Joseph Vitale....Victorio

Back To Top

PUT ZA SANTA FE 

KB469
USA
Western ; 110 min
1940

Santa Fe Trail

Režiser Michael Curtiz

Sadržaj

Džeb Stjuart (Erol Flin) je svršeni akademac prestižne vojne škole Vest Point, neposredno uoči američkog građanskog rata. On je sin južnjačkog zemljoposjednika ali odan idejama Unije i vaspitan u strogom, oficirskom duhu. Zbog izgreda na Akademiji biva prekomandovan u Kanzas, Srednji Zapad, tamo gdje tenzije između abolicionista i zagovornika robovlasništva doživljavaju kulminaciju. U ovom regionu hara Džon Braun, apologet radikalnog abolicionizma, ideologije koja zagovara slobodu za sve građane bez obzira na rasu ali uz fizičku eliminaciju svih onih koji ne dijele njegovo mišljenje. Ubrzo započinju krvave čarke. U pozadini borbe za jednakost svih je i ljubavna priča izmedu Kit (Olivija de Havilend) Karson i Stjuarta koja će doživjeti hepiend. Lajt motiv ove klasične vestern sage je doba kad se moć Amerike ogleda u bogatstvu „njenog duha“ kako u filmu kaže Dejvis Džeferson, doba Kita Karsona, Abrahama Linkolna. Sve ono što Amerika predstavlja danas, vuče korijene iz vremena koje film obrađuje. Simbolike radi, jednu od glavnih muških uloga nosi i bivši predsjednik SAD, Ronald Regan.

U glavnim ulogama

Errol Flynn...Jeb Stuart, Olivia de Havilland...Kit Carson Holliday, Raymond Massey...John Brown, Ronald Reagan...George Armstrong Custer, Alan Hale ...Tex Bell, William Lundigan...Bob Holliday, Van Heflin...Carl Rader, Gene Reynolds...Jason Brown

 

RENDŽERI JAŠU 

KB461
USA
Comedy ; 75 min
1969

Over the Hill Gang

Režiser Jean Yarbrough

Sadržaj

Oren Hejs, kapetan teksaških rendžera, uzima odsustvo da bi posjetio svoju kćerku. Po dolasku saznaje da se muž njegove kćerke Hane, Džef, kandiduje za gradonačelnika protiv korumpiranog gradskog gazde Narda Landija. Landi nema namjeru da dozvoli slobodne izbore i naređuje svojim ljudima da isprebijaju Džefa. Hejs tada u pomoć poziva svoje stare drugove iz rendžera. Kad su stigli u grad, oni shvataju da su godine učinile svoje, da su ostarili, i da moraju da se pouzdaju u svoje iskustvo.

U glavnim ulogama

ANDY DEVINE, JACK ELAM, GYPSY ROSE, LEE KRIS, RICKY NELSON,PAT O BRIEN, CHILL WILLS, EDVARD ANDREWS
 

RENDŽERI PONOVO JAŠU 

KB462
USA
Comedy ; 72 min
1970

The Over the Hill Gang Rides Again

Režiser George McCowan

Sadržaj

Rendžeri ponovo jašu je drugi dio filma koji bi mogao da nadmaši original. Banda je ponovo na okupu i pokušavaju da pomognu svom starom drugu Kidu, koji se našao na velikim problemima. Momci će jos jednom da ispadnu pametniji i bolji revolveraši i da pobijede mlađe suparnike, ali to će skupo da ih košta. Ko će poginuti, a ko preživjeti, saznaće se tek na kraju akcionog filma u eksplozivnom finalnom obračunu.

U glavnim ulogama

WALTER BRENNAN,FRED ASTAIRE,EDGAR BUCHANAN,ANDY DEVINE,CHILL WILLS

 

REVOLVERAŠKI DVOBOJ 

KB31
USA
Western ; 89 min
1971

Gunfight, A

Režiser Lamont Johnson

Sadržaj

Kirk Daglas i Dzoni Keš glume Vila i Ejba, dvojicu prilično starih revolveraša.
Mada Vil i Ejb imaju čvrsto prijateljstvo složili su se, prodavajući karte do važnog događaja, da pobjednik uzme sve na kraju dvoboja. Ljudi iz grada su sigurni da će Vil pobijediti u odlučujućoj bici, ali on zna da bi to bila fatalna greška kojom bi potcijenio Ejba. Po strani stoji Vilova zena Nora (Džejn Aleksander), koja se čini vrlo nezainteresovanom za ishod, premda može postati udovica prije nego se dan završi.

U glavnim ulogama

Kirk Douglas (Will Tenneray), Johnny Cash (Abe Cross), Jane Alexander (Nora Tenneray), Karen Black (Jenny Simms), Dana Elcar (Marv Green), Keith Carradine (The young gunfighter)
 

REVOLVERAŠ 

KB53
USA
western/drama ; 95 min
1976

The Shootist

Režiser Don Siegel

Sadržaj

Džon Bernard Buks,revolveraš u šezdesetim,saznaje da ima rak želuca i da su mu preostala dva mjeseca života.Iznajmljuje sobu u kući u kojoj živi Bond Rodžers i njen sin Giljom,čekajuci da smrt dođe po njega. Naravno, samo prisustvo poznatog revolveraša u gradu izaziva nevolje. Lokalni šerif, neznajući za bolest spreman je da pogine u revolveraškom obračunu. Mladi Giljom ga obožava a gospoda Bond je prvo zgrožena a nakon toga , shvatajući da i u njemu ima normalnih ljudskih osobina prihvata ga kao sirotog čovjeka koga očekuje smrt. Saznavši od ljekara da će umrijeti u velikim mukama, Bruks dolazi na ideju da pogine u dvoboju...

U glavnim ulogama

John Wayne (John Bernard Books), Lauren Bacall (Bond Rogers), Ron Howard (Gillom Rogers), James Stewart (Dr. E.W. Hostetler), Richard Boone

Back To Top

 

REVOLVERAŠI 

KB475
Canada
Western ; 100 min
1987

The Gunfighters

Režiser CLAY BORRIS

Sadržaj

Bilo je to vrijeme kad je zapad bio divlji... Pravila nepisana a strogo poštovana i još strože kažnjiva. Kazna je samo jedna-smrt. Braća Everet i Martin se sukobljavaju sa lokalnim tajkunom Tarnerom u želji da sačuvaju svoju imovinu i svoj mir. Odlaze u odmetništvo jer je zakon, koga nema, na strani jačega. Divlji zapad u svoj svojoj neobuzdanosti, klasičan sukob dobra i zla u društvu čiji zakonski postulati još nisu formirani, u okruženju u kome atak na imovinu znači i napad na život te se tako i tretira.

U glavnim ulogama

Art Hindle...Cole Everett, Reiner Schöne...Dutch Everett (as Reiner Schoene), Anthony Addabbo...Matt Everett (as Tony Addabbo)
George Kennedy...Deke Turner, Michael Kane...Gov. Hornbeck, Lori Hallier...Sally Wells

 

SMRTONOSNA DRUŽINA 

KB451
USA
Western ; 95 min
1961

The Deadly Companions

Režiser Sam Peckinpah

Sadržaj

Prvi film režisera Sema Pekinpoa je priča o osveti, požudi i pohlepi. Jelouleg, bivši oficir Unije, slučajno ubija sina glavne plesačice iz hotela. Ona želi da joj sin bude sahranjen kraj oca, s druge strane teritorije Apača. Jelouleg predlaže da joj bude pratnja i ubjeđuje dva kriminalca da im se pridruže. Jedan je Turk, bivši vojnik Konfederacije koji je jednom pokušao da skalpira Jeloulega. On se toga ne sjeća, ali Jelouleg se sjeća. Drugi je Bil, koji je bacio oko na Kiti.

U glavnim ulogama

Maureen O'Hara...Kit Tilden, Brian Keith...Yellowleg, Steve Cochran...Billy Keplinger, Chill Wills...Turk, Strother Martin...Parson, Will Wright...Doctor Acton,James O'Hara...Cal, General Store
 

SVEŠTENIK I REVOLVERAŠ 

KB458
USA
Western ; 75 min
1974

The Gun and the Pulpit

Režiser Daniel Petrie

Sadržaj

Jedan revolveraš je ucijenjen i mora da bježi od potjere. Kada mu se učini da ga je sreća napustila, on nalazi tijelo ubijenog sveštenika. Ubrzo oblači odjeću sveštenika i preuzima njegov identitet. Stvari počinju da se komplikuju kada kreće priča da se bogobojažljivi sveštenik ponaša više kao revolveraš odmetnik.

U glavnim ulogama

Marjoe Gortner...Ernie Parsons, Slim Pickens...Billy One-Eye, David Huddleston...Mr. Ross, Geoffrey Lewis...Jason McCoy, Estelle Parsons...Sadie Underwood, Pamela Sue Martin...Sally Underwood, Jeff Corey...Head of Posse
 

U SMIRAJ DANA 

KB182 
USA
Western ; 83 min
1950

The Sundowners

Režiser George Templeton

Sadržaj

Teksas, divlji zapad. Ljudi žive mukotrpnim rančerskim životom. Pravila se mijenjaju iz dana u dan ali jedno je sveto-ko posljednji potegne revolver završava u prašini. Dolaskom omraženog revolveraša, Kida Vičite zločini se ređaju kao na traci. On biva angažovan od strane bogatog rančera kao odgovor na komšijsku bahatost. Stvari polaze naopako kada lokalni šerif biva ubijen. Na kraju poslije gomile obračuna, poslodavac uviđa da mora da „raskine ugovor“ sa ubicom, koji se ionako oteo kontroli.

U glavnim ulogama

Robert Preston (James Cloud ('Kid Wichita')), Robert Sterling (Tom Cloud), Chill Wills (Sam Beers), Cathy Downs (Kathleen Boyce), John Litel (John Gall), Jack Elam (Earl Boyce), Don Haggerty (Sheriff Elmer Gall)
 

VELIKO DRVEĆE

KB287 
USA
Action, Drama ; 89 min
1952

The Big Trees

Režiser Felix E. Feist

Sadržaj

Rimejk filma "Dolina džinova", Veliko drveće prati priču o ambicioznom drvosječi koga tumači Kirk Daglas, i o njegovim pokušajima da stekne bogatstvo tako što će protjerati članove religiozne sekte sa njihove zemlje iz šume Redvud. Između ostalog on ih organizuje da se odupru svojim neprijateljima i predvodi ih u tom sukobu a jedna od avantura je i spasavanje glavne junakinje iz odbjeglog voza. Film je sniman u prelijepim šumama sjeverne Kalifornije.

U glavnim ulogama

Kirk Douglas, Eve Miller, Patrice Wymore, Edgar Buchanan, John Archer, Alan Hale Jr., Roy Roberts, Charles Meredith, Harry Cording, Ellen Corby

Back To Top

 

Ukupno: 27 naslova

strani film 

STARTNA | TV PRAVA | USLUGE | O NAMA | DRUŠTVENA ODGOVORNOST | MAPA SAJTA | KONTAKT